oude ijsselstreek OEKRAINERS

Opvang Oekraïners in de Oude IJsselstreek

Sinds het begin van de oorlog in Oekraïne zijn er miljoenen mensen uit Oekraïne gevlucht, duizenden Oekraïners zijn naar Nederland gekomen. Oekraïners met een biometrisch paspoort kunnen verblijfvergunningsvrij in Nederland verblijven. Ook in de gemeente Oude IJsselstreek wonen momenteel ongeveer 50 Oekraïense vluchtelingen.

De organisatie van de inloop voor Oekraïners en het coördineren van vraag en aanbod voor de Oekraïense gezinnen is door de Gemeente Oude IJsselstreek ondergebracht bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek. Om een duidelijk beeld te krijgen van alle Oekraïense vluchtelingen in de gemeente Oude IJsselstreek gaat Sociaal Werk samen met iemand van de gemeente en een sleutelpersoon op bezoek bij alle Oekraïense vluchtelingen. Sleutelpersonen zijn mensen die zelf een migratie of vluchtelingen achtergrond hebben. Zij spreken de taal en begrijpen de cultuur.

Lisanne is bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek de sociaal werker die zich met deze taken bezighoudt.

Lisanne vertelt:

“Sinds april ben ik werkzaam bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek. Onder mijn werkzaamheden valt onder andere het organiseren van de inloop voor Oekraïners en het coördineren van vraag en aanbod voor de Oekraïense gezinnen. Daarnaast ga ik samen met iemand van de gemeente en een sleutelpersoon op huisbezoek bij Oekraïners die momenteel in de gemeente wonen.

De inloop voor Oekraïners vindt elke dinsdagochtend plaats van 10.00 – 11.00 uur bij Willem Tell in Silvolde. Tijdens deze inloop is er mogelijkheid tot het stellen van vragen en het ontmoeten van elkaar. Wanneer wij merken dat er vragen zijn waarbij andere organisaties ons kunnen helpen nodigen wij deze organisaties uit bij de inloop, zodat zij met de bezoekers in gesprek kunnen. Een aantal bezoekers hebben na bemiddeling van STOER werk gevonden. Ook is er door de bibliotheek tijdens de inloop geïnventariseerd naar animo voor taallessen bij het Taalhuis. Naar aanleiding hiervan zijn er ondertussen in Ulft en Terborg enthousiastelingen gestart met de taallessen. Het is fijn om te merken dat je op deze manier ook daadwerkelijk iets voor de mensen kan betekenen.

Niet alle Oekraïners zijn aanwezig tijdens de inloop. Om toch een duidelijk beeld te krijgen van alle vluchtelingen gaan wij op huisbezoek. Tijdens deze gesprekken luisteren wij naar hen en proberen hen waar mogelijk te helpen met hun vragen. Wanneer er bijvoorbeeld wordt aangegeven dat iemand graag wat meer sociale contacten zou willen, geven wij aan dat er een inloop is en dat er ook taallessen zijn die in groepen worden gegeven. Het is dan leuk om te merken dat hiernaar geluisterd wordt en je de mensen een volgende keer ziet bij een activiteit.

Wij helpen niet alleen de Oekraïners met hun vragen, maar ook gastgezinnen kunnen met hun vragen bij ons terecht.

In de gemeente Oude IJsselstreek hebben wij drie sleutelpersonen die Russisch en/of Oekraïens praten, de meeste mensen uit Oekraïne praten zowel Russisch als Oekraïens. De sleutelpersonen zijn voor ons erg waardevol. Er zijn veel Oekraïense vluchtelingen die geen Engels praten of maar een klein beetje. Dankzij de sleutelpersonen kunnen wij toch met alle mensen communiceren. De sleutelpersonen gaan met ons mee op huisbezoeken en zijn ook aanwezig tijdens de inloop.

Tijdens de gesprekken met Oekraïners valt het mij op dat alle mensen erg positief en dankbaar zijn. Ondanks de situatie waar zij nu in zitten proberen zij er het beste van te maken.”

klein gebaar groot effect

Gezocht Coördinator noodopvang vluchtelingen 24-36 uur

Per direct voor 24 – 36 uur

Ben jij een enthousiaste aanpakker en als sociaal werker/ woonbegeleider op zoek naar een baan in een kleine daadkrachtige organisatie? En wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn als werknemerscoöperatie gestart in 2015 en momenteel bestaat ons team uit 13 medewerkers en stagiaires. We onderscheidden ons door een platte organisatiestructuur. Hierdoor zijn we in staat snel en adequaat in te spelen op nieuwe situaties, krijg je veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wil en worden goede ideeën écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie. Als team werken we samen op basis van vertrouwen en transparantie en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.

Wat doen wij?

Wij streven naar het vergroten van de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners. Soms gebeurt dit door middel van het geven van advies of het wijzen van de weg. Daarnaast organiseren we voorliggende voorzieningen die voor iedere inwoner toegankelijk zijn. Veel voorliggende voorzieningen en directe ondersteuning worden voorafgegaan door een brede intake, aan de hand van Positieve Gezondheid. Onze toegevoegde waarde is gericht op het vergroten van de redzaamheid van de inwoner. Hierbij staat de inwoner centraal en gaan we uit van de talenten en (ontwikkelings-) mogelijkheden van de inwoner. Tot slot richten we ons op de ondersteuning van het vrijwilligerswerk, verenigingen en gemeenschapsvoorzieningen.

Wat ga je precies doen?

 • Coördineren van de noodopvang voor vluchtelingen; De drie linden in Silvolde
 • Hulpvragen inventariseren en het opstellen en uitvoeren van woonbegeleidingsplannen
 • Werven van vrijwilligers en leiding geven aan een groep vrijwilligers
 • Je werkt samen met collega’s, netwerkpartners en de gemeente Oude IJsselstreek;

Wij zoeken iemand…

… met een relevante, afgeronde (of je studeert deze zomer af) en agogische opleiding;
… met goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
… met een positieve mindset en een sterk reflecterend vermogen;
… die flexibel inzetbaar is en bereid is – in overleg – incidenteel ’s avonds en in de weekenden te werken;
… die stressbestendig is en improvisatievermogen heeft;
… die affiniteit heeft met het aansturen van vrijwilligers;
… die direct inzetbaar;
… die er samen met ons voor zorgt dat Sociaal Werk Oude IJsselstreek een leuke en prettige organisatie is om voor en mee te werken!

Wij bieden: Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie t/m december 2022 met kans op verlenging.

Informatie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jasper Nickmann (06 55 48 01 05). Stuur je motivatie en CV naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl. Vermeld in je motivatie hoeveel uur per week je zou willen werken en wanneer je kan beginnen. De sollicitaties worden op volgorde van ontvangst behandeld.

oekraine buddys

Wij zoeken buddy’s voor Oekraïense vluchtelingen

Wil jij iets betekenen voor Oekraïners in onze gemeente, ben jij enthousiast, vind jij het leuk om met mensen bezig te zijn en ben jij geïnteresseerd in andere culturen dan zijn wij op zoek naar jou!

Als buddy voor Oekraïense vluchtelingen en hun gastgezin kom jij bij de gezinnen thuis. Je spreekt wekelijks of tweewekelijks met ze af. Daarnaast kijk je hoe het met de gezinnen gaat en of er dingen zijn waar ze tegenaan lopen. Als buddy ben je onze oren en ogen en zorg je ervoor dat de zaken waar zij tegenaan lopen weer naar ons teruggekoppeld worden. Tevens is het voor deze mensen fijn dat ze iemand hebben die ze wegwijs kan maken in Nederland. Geheel afhankelijk van de situatie kijk jij waar je binnen het gezin op in kan spelen.

Wat verwachten wij van jou:

 • Betrokkenheid
 • Goed kunnen luisteren
 • Graag iets voor een ander willen betekenen
 • Deelname aan intervisie bijeenkomsten

Wat kun je van ons verwachten:

 • Een introductie training
 • Professionele begeleiding met regelmatige intervisie bijeenkomsten
 • Direct contact met een sociaal werker
 • Een kilometervergoeding en waardering tijdens een vrijwilligersavond

Word jij na het lezen van dit profiel enthousiast van een vrijwilligersfunctie als buddy en wil jij graag wat betekenen voor de Oekraïense vluchtelingen? Loop dan op 11 mei 2022 tussen 20.00 en 21.00 uur binnen op ons kantoor aan de Terborgseweg 19a in Silvolde om geheel vrijblijvend te informeren naar de mogelijkheden.

Wanneer je op 11 mei niet in de gelegenheid bent om langs te komen maar wel enthousiast bent, kun je ook contact opnemen met Lisanne via 0315-745783 of info@sociaalwerk-oij.nl.

sociaal werker vacature

Sociaal werker gezocht voor 24-36 uur

Ben jij een enthousiaste aanpakker en als sociaal werker op zoek naar een baan in een kleine daadkrachtige organisatie? En wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn als werknemerscoöperatie gestart in 2015 en momenteel bestaat ons team uit 12 medewerkers en stagiaires. We onderscheidden ons door een platte organisatiestructuur. Hierdoor zijn we in staat snel en adequaat in te spelen op nieuwe situaties, krijg je veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wil en worden goede ideeën écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie. Als team werken we samen op basis van vertrouwen en transparantie en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.

Wat doen wij?

Wij streven naar het vergroten van de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners. Soms gebeurt dit door middel van het geven van advies of het wijzen van de weg. Daarnaast organiseren we voorliggende voorzieningen die voor iedere inwoner toegankelijk zijn. Veel voorliggende voorzieningen en directe ondersteuning worden voorafgegaan door een brede intake, aan de hand van Positieve Gezondheid. Onze toegevoegde waarde is gericht op het vergroten van de redzaamheid van de inwoner. Hierbij staat de inwoner centraal en gaan we uit van de talenten en (ontwikkelings-) mogelijkheden van de inwoner. Tot slot richten we ons op de ondersteuning van het vrijwilligerswerk, verenigingen en gemeenschapsvoorzieningen.

Wat ga je precies doen?

 • Brede intake gesprekken met inwoners aan de hand van de positieve gezondheid om participatiemogelijkheden en/of ondersteuningsbehoefte in kaart te brengen en gezamenlijk een plan hiervoor op te stellen;
 • Leiding geven aan een groep enthousiaste vrijwillige activeringscoaches;
 • Coördineren en begeleiden van de SeniorenSoos;
 • Als sociaal werker ben je betrokken bij het project Welzijn op Recept.

Wij zoeken iemand…

… met een relevante, afgeronde (of je studeert deze zomer af) en agogische hbo-opleiding;

… met goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;

… die affiniteit heeft met het aansturen van vrijwilligers;

… die een positieve mindset heeft en een sterk reflecterend vermogen;

… die er samen met ons voor zorgt dat Sociaal Werk Oude IJsselstreek een leuke en prettige organisatie is om voor en mee te werken!

Wij bieden: Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie t/m januari 2023 met een reële kans op verlenging.

Informatie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sofie Aalderink (0315-74 57 83). Stuur je motivatie en CV vóór maandag 9 mei 2022 naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl

Vrijwilligerscongres met workshops en uitreiking vrijwilligersprijzen

Op 18 mei 2022 organiseren wij het allereerste vrijwilligerscongres in de Gemeente Oude IJsselstreek in het Borchuus in Varsseveld. Deze avond is speciaal bedoeld voor alle vrijwilligers in onze gemeente waarbij je een workshop kunt bijwonen en de vrijwilligersprijzen worden uitgereikt.
Laat je inspireren, boost je kennis, netwerk en goede humeur!

De informatieve workshops gaan over het omgaan met mensen met dementie, deep democracy en fondsenwerving.

Ook reiken we op deze avond de vrijwilligersprijzen uit. Elke vereniging, stichting of gemeenschapshuis uit onze gemeente maakt kans op een cheque van € 500,-. Hiervoor kun je via onderstaand formulier aangeven welke organisatie de prijs verdient en waar het bedrag aan besteed wordt. Let op: om de prijs te kunnen winnen, moet er iemand van de organisatie aanwezig zijn tijdens het congres, dus geef je op voor een workshop! 

Programma

 • 18.45 uur: Inloop
 • 19.00 – 20.30 uur: Workshopcarrousel, keuze uit 3 workshops;
  Anders omgaan met Dementie,
  Fondsenwerving,
  Deep Democracy
 • 20.30 uur: Start borrel
 • 20.45 uur: Uitreiking vrijwilligersprijzen
 • 21.30 uur: Afronding van de avond

Locatie

Het Borchuus Kulturhus, Kerkplein 3, Varsseveld.
Alle ruimten zijn rolstoeltoegankelijk.

Workshops tijdens het vrijwilligerscongres

 • Anders omgaan met Dementie
  Wat is dementie precies, hoe werkt het bij die ziekte. Wat zijn de signalen? Hoe verbeter je het contact met mensen met dementie? Het is niet altijd makkelijk om écht contact te maken met iemand met dementie. Hoe krijg je het contact waardevoller? Hoe ga je om met de veranderende situatie en gedragsveranderingen? Wat heeft iemand met dementie nodig om zo goed mogelijk te functioneren? Tijdens de workshop ‘Anders omgaan met dementie’ ontdekken de deelnemers hoe dat werkt.
  Deze workshop wordt gegeven door Loes Steinbach van Alzheimer NL afd. Oost Gelderland.
 • Workshop Fondswerving: is daar geen potje voor?
  Is daar geen potje voor? Hoe vaak vraag jij je dat af, wanneer jouw organisatie of project moeite heeft om haar wensen uit te voeren? In de workshop Fondswerving leer je welke fondsen er zijn en hoe je ze aanschrijft. Ervaren fondswervingsadviseur Manus Willemsen vertelt enthousiasmerend over wat er mogelijk is als je bij de gemeente niet of onvoldoende subsidie krijgt voor jouw organisatie of project. Een workshop met veel voorbeelden, maar ook ruimte om je eigen project in te brengen.
  Deze workshop wordt gegeven door Manus Willemsen, fondswervingsadviseur van de Gemeente Oude IJsselstreek.
 • Deep Democracy
  Zoek je een manier om breed gedragen besluiten te nemen, waarbij alle standpunten in een groep gehoord worden? Met als resultaat minder gedoe en meer draagvlak? Dan is Deep Democracy het antwoord. Deep Democracy draait om echt luisteren naar elkaar, alles uiten wat gezegd moet worden en alle wijsheid in de groep benutten. Deze methode leert je hoe je tegengestelde meningen in een groep inzet om tot besluiten te komen waarin de hele groep zich kan vinden. Zo worden besluiten helder en krachtig. Geen langdradige vergaderingen meer zonder duidelijk besluit, maar overeenstemming op een voor iedereen plezierige manier.
  Deze workshop wordt gegeven door Jasper Nickmann van Sociaal Werk Oude IJsselstreek.

Kosten

We vinden het belangrijk dat iedereen die dat wil dit vrijwilligerscongres kan bezoeken, daarom is het voor alle vrijwilligers van de Gemeente Oude IJsselstreek gratis.
Heb je je opgegeven voor de vrijwilligersprijs? Dan maak je alleen kans op de prijs als er iemand van de vereniging aanwezig is op 18 mei 2022!
Kun je toch niet komen, dan horen we dit graag.

Aanmelden

Aanmelden voor het vrijwilligerscongres kan niet meer.Oekraine oude ijsselstreek

Inloop voor vluchtelingen uit Oekraïne en hun gastgezinnen

Wij weten dat er ook in de Gemeente Oude IJsselstreek gastgezinnen zijn die gevluchte Oekraïners opvangen en hun hulp aanbieden.
Elke dinsdag is er speciaal voor deze Oekraïners en hun gastgezinnen een open inloop in Silvolde, van 10.00-11.00 uur. Je bent welkom in het verenigingsgebouw van Willem Tell aan de Kerkenstraat 17 in Silvolde.
Tijdens deze inloop kunnen Oekraïners hun verhaal kwijt, landgenoten ontmoeten en bieden we ondersteuning voor gastgezinnen. Vanuit deze ontmoetingen gaan we bekijken welke behoeftes er zijn en mensen ondersteunen naar bijvoorbeeld een zinvolle dagbesteding of met praktische zaken. Er is een tolk aanwezig.

Meer informatie bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek, telefoon 0315 74 57 83 of mail naar info@sociaalwerk-oij.nl.

verenigingscoach vacature

Verenigingscoach gezocht!

Verenigingscoach gezocht voor 24 uur!

Ben jij een enthousiaste aanpakker en op zoek naar een baan in een kleine daadkrachtige organisatie? En wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn als werknemerscoöperatie gestart in 2015 en momenteel bestaat ons team uit 13 medewerkers en stagiaires. We onderscheidden ons door een platte organisatiestructuur. Hierdoor zijn we in staat snel en adequaat in te spelen op nieuwe situaties, krijg je veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wil en worden goede ideeën écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie. Als team werken we samen op basis van vertrouwen en transparantie en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.

Wat ga je precies doen?

Als verenigingscoach begeleid je verenigingen en stichtingen in de sectoren kunst en cultuur en zorg en welzijn. Je helpt de organisaties in het organiseren van bijvoorbeeld nieuwe manieren van lidmaatschap, vrijwilligerswerk en samenwerking. Als coach kan je ook helpen met campagnes, draaiboeken, informatie en kennisuitwisseling en meedenken in het financieel gezond houden van de organisatie. De verenigingscoach is een nieuwe functie binnen ons team, die je samen met collega coaches vorm gaat geven.

Wij zoeken iemand…

… met een relevante, afgeronde en agogische mbo- of hbo-opleiding;

… met goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;

… die affiniteit heeft met vrijwilligers en het verenigingsleven;

… met eigen initiatief en die het leuk vindt om te pionieren;

… die een positieve mindset heeft en een sterk reflecterend vermogen;

… die er samen met ons voor zorgt dat Sociaal Werk Oude IJsselstreek een leuke en prettige organisatie is om voor en mee te werken!

Wij bieden: Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Informatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Annet Heersink (06 202 64 305). Stuur je motivatie en CV vóór 14 maart 2022 naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op maandagochtend 21 maart 2022.

Digitale Informatiebijeenkomst Welzijn op Recept in de Oude IJsselstreek

In mei 2021 zijn we in samenwerking met de gemeente Oude IJsselstreek en huisartsen gestart met Welzijn op Recept. Welzijn op recept is een interventie voor mensen met psychosociale klachten en psychosomatische klachten die met regelmaat naar de huisarts gaan.

Het doel van Welzijn op Recept is enerzijds het verhogen van het welbevinden van mensen en anderzijds het verlagen van het zorggebruik. Hoewel de interventie in theorie geschikt is voor alle volwassenen met psychosociale problematiek, blijkt in de praktijk dat vooral ouderen met eenzaamheids- en psychische klachten worden doorverwezen.

Meer informatie over Welzijn op Recept vind je op onze pagina Welzijnsactiviteiten tegen psychische klachten.

Om Welzijn op Recept meer bekendheid en aandacht te geven bij alle eerstelijnszorgprofessionals en -organisaties organiseren we op donderdag 17 februari 2022 van 16.00-17.00 uur een digitale informatiebijeenkomst. Je kunt je hieronder opgeven.


Buurtbemiddeling oude ijsselstreek_1

Problemen met je buren? Lees de tips

Problemen met je buren zijn heel vervelend. Kleinigheidjes kunnen zomaar uitgroeien tot ruzies die je woonplezier bederven. Met een goed gesprek voorkom je veel van dit soort situaties.

Gesprekstips

Erover praten is niet altijd even makkelijk, toch kun je er zelf iets aan doen met de volgende tips:

 1. KALM
  Voel je je boos of geïrriteerd? Met woede maak je het erger. Probeer kalm te blijven voordat je je buur benadert. Wanneer jij rustig ben, is de kans groot dat je buur ook kalm reageert.
 2. MOMENT
  Kies voor een gesprek een moment uit dat jou én je buur goed uitkomt. Spreek samen een moment af dat jullie beiden goed uitkomt.
 3. LEG UIT
  Leg tijdens het gesprek uit welke overlast je ervaart en wat dit met je doet. Luister ook naar het verhaal van de buren, hoe moeilijk dit ook kan zijn. Probeer begrip voor jouw situatie te krijgen, maar heb zelf ook begrip voor je buur.
 4. OPLOSSING
  Zoek samen naar een oplossing waar jullie allebei tevreden mee zijn. Kom elkaar hierin tegemoet. Om tot een goede oplossing te komen, moeten er waarschijnlijk van beide kanten eisen bijgesteld worden.
 5. AFSPRAKEN
  Heb je samen een oplossing gevonden? Maak duidelijke afspraken waar je je allebei aan gaat houden. Lukt het niet meteen om afspraken te maken? Stel dan voor om er allebei even over na te denken en praat er na een poosje weer over. Kom je er niet uit? Maak dan een afspraak met buurtbemiddeling.

Wil je tips over specifieke situaties zoals geluidsoverlast, tuin- of tuinafscheidingen, lawaaierige kinderen, parkeerproblemen of loslopende dieren? Op de site https://www.datismakkelijkpraten.nl/ vind je specifieke tips voor deze situaties.

Buurtbemiddeling oude ijsselstreek

Kom je er niet uit met je buren?


Kom je er ondanks deze tips niet uit met je buren? Dan kun je buurtbemiddeling inschakelen om je te helpen de negatieve cirkel te doorbreken.
Sociaal Werk Oude IJsselstreek geeft je advies over wat je zelf kunt doen. Als blijkt dat dat niet voldoende is, dan schakelen we een van onze onpartijdige bemiddelaars in. Dit zijn vrijwilligers die speciaal getraind en gecertificeerd zijn om conflicten op te lossen.
De buurtbemiddelaars zijn onafhankelijk, kunnen goed luisteren en hebben geheimhoudingsplicht. Zij luisteren naar beide kanten van het verhaal, zonder daarbij partij te kiezen. Zij dragen geen oplossingen aan, maar helpen jou en je buren om zelf een oplossing te vinden. Als de emoties hoog oplopen, brengen zij het probleem weer terug tot de kern. Buurtbemiddeling voorkomt dat de ruzie uit de hand loopt en helpt met het vinden van een oplossing.

Wil je hulp? Bel onze Coördinator Annet Heersink van buurtbemiddeling Oude IJsselstreek op 0315 74 57 83 of mail naar info@sociaalwerk-oij.nl
Kijk ook op https://www.sociaalwerk-oij.nl/buurtbemiddeling/ voor meer informatie.

vacature sociaal werker

Sociaal Werker gezocht voor 20-24 uur!

——DEZE VACATURE IS INGEVULD——
Ben jij een enthousiaste aanpakker en als sociaal werker op zoek naar een baan in een kleine daadkrachtige organisatie? En wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn als werknemerscoöperatie gestart in 2015 en momenteel bestaat ons team uit 12 medewerkers en stagiaires. We onderscheiden ons door een platte organisatiestructuur. Hierdoor zijn we in staat snel en adequaat in te spelen op nieuwe situaties, krijg je veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wil en worden goede ideeën écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie. Als team werken we samen op basis van vertrouwen en transparantie en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.

Wat doen wij?

Wij streven naar het vergroten van de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de Gemeente Oude IJsselstreek. Soms gebeurt dit door middel van het geven van advies of het wijzen van de weg. Daarnaast organiseren we voorliggende voorzieningen die voor iedere inwoner toegankelijk zijn. Veel voorliggende voorzieningen en directe ondersteuning worden voorafgegaan door een brede intake, aan de hand van Positieve Gezondheid. Onze toegevoegde waarde is gericht op het vergroten van de redzaamheid van de inwoner. Hierbij staat de inwoner centraal en gaan we uit van de talenten en (ontwikkelings-) mogelijkheden van de inwoner. Tot slot richten we ons op de ondersteuning van het vrijwilligerswerk, verenigingen en gemeenschapsvoorzieningen.

Wat ga je precies doen?

We vinden het belangrijk dat iedere sociaal werker in ons team een pakket heeft waar hij of zij gelukkig van wordt en waarbij diegene zijn of haar talenten kan inzetten. De precieze invulling van je takenpakket zal dan ook in overleg worden samengesteld. We zijn dan ook erg benieuwd naar jouw interesses, kwaliteiten en talenten.

Wij zoeken iemand…

… met een relevante, afgeronde en agogische mbo- of hbo-opleiding;

… met goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;

… die affiniteit heeft met het aansturen van vrijwilligers;

… die een positieve mindset heeft en een sterk reflecterend vermogen;

… die er samen met ons voor zorgt dat Sociaal Werk Oude IJsselstreek een leuke en prettige organisatie is om voor en mee te werken!

Wij bieden: Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar.

Informatie: Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Annet Heersink (06 202 64 305). Stuur je motivatie en CV vóór 3 januari 2022 naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl.
—–DEZE VACATURE IS INGEVULD——