Vrijwilligersvacature: Sleutelpersonen

Ben jij gevlucht of geëmigreerd vanuit Eritrea, Afghanistan of Iran en weet jij hoe het is om in Nederland een toekomst op te bouwen? Heb jij een groot netwerk binnen je eigen/diverse gemeenschap(pen) en ben je gemotiveerd om anderen te helpen? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Wie zijn wij?

Sociaal Werk Oude IJsselstreek is er voor alle inwoners uit de gemeente Oude IJsselstreek! We helpen inwoners en organisaties met hun hulpvraag door oplossingen te bieden die op maat gemaakt zijn waarbij de talenten van onze vrijwilligers centraal staan.
Naast de coöperatie hebben we de Stichting Talenten in Verbinding (TIV) opgericht. Al onze vrijwilligers hebben een vrijwilligersovereenkomst met de TIV waardoor er een transparante scheiding is tussen de financiële middelen voor de sociaal werkers en de financiële middelen die bestemd zijn voor scholing en ondersteuning van alle vrijwilligers.


Wat ga je precies doen?

Een sleutelpersoon maakt mensen wegwijs in de gemeente en biedt hen informatie over uiteenlopende thema’s, zoals gezondheid, welzijn of inburgering. Als sleutelpersoon verbind je de doelgroep en organisaties in de gemeente met elkaar. Je bent een bruggenbouwer en zorgt ervoor dat mensen elkaar begrijpen en begrip hebben voor elkaar.
Wil je meer lezen over sleutelpersonen? Bekijk de pagina op onze website over sleutelpersonen.

Wij zoeken iemand…

… die de taal Farsi of Tigrinya spreekt;
… met een open houding;
… die mensen kan motiveren en enthousiasmeren;
… die goed kan communiceren in de Nederlandse taal;
… die ondernemend is, proactief en mensen weet te verbinden.

Wij bieden:


Naast dat we je een uitdagende en afwisselende vrijwilligersfunctie bieden met de daarbij horende begeleiding, ontvang je een vrijwilligersvergoeding van € 5,- per uur met een maximum van €180,- per maand en € 1900,- per jaar.


Informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lisanne te Kaat per e-mail: lisanne@sociaalwerk-oij.nl of telefonisch door te bellen naar: 0315 745783.