Informatiepunt Eenzaamheid

In de Oude IJsselstreek is er nu het informatiepunt Eenzaamheid.
Je kunt er terecht voor een luisterend oor, contact met anderen, informatie over ontmoetingsactiviteiten en als je anderen wil helpen. Wij denken graag met je mee!
Het informatiepunt is op maandag t/m donderdag van 8.30-13.00 uur telefonisch of per app te bereiken op 0315 74 57 83.

Word ambassadeur; samen Eén tegen eenzaamheid

Voor iedereen die iets wil bijdragen in de lokale aanpak tegen eenzaamheid!

Heb jij affiniteit of ervaring met eenzaamheid? Wil je als inwoner, professional, vrijwilliger in gemeente Oude IJsselstreek wat betekenen voor mensen die zich eenzaam voelen? Zie je kansen en wil jij in actie komen? Of heb je wellicht al een mooi initiatief om verder uit te dragen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

De Lokale coalitie samen één tegen eenzaamheid

Iedereen kan te maken krijgen met eenzaamheid, bij zichzelf of een ander. En iedereen kan helpen om er iets tegen te doen. De Lokale coalitie samen één tegen eenzaamheid brengt inwoners, organisaties én bedrijven bij elkaar om gezamenlijk tot een duurzame en maatschappelijke aanpak te komen om eenzaamheid te verminderen.
Als ambassadeur kun je je stem laten horen en slaan we de handen in een voor een ieder die te maken krijgt met eenzaamheid. Wat wil jij bereiken en wat heb je hiervoor nodig? Door actief samen op te trekken en ervaringen te delen helpen we elkaar verder. De ambassadeurs dragen deze aanpak actief uit binnen hun eigen leef- en/of werkomgeving en brengen ervaringen en kennis mee ‘naar de coalitie’.
Per kwartaal wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor ambassadeurs met o.a. aandacht voor; lokale initiatieven, (lopende) acties, uitwisseling, deskundigheidsbevordering en samenwerking.

Wij zoeken…

…enthousiaste ambassadeurs die eenzaamheid herkennen (bij zichzelf of bij de ander), interesse hebben in mensen, mensen met elkaar kunnen verbinden, mogelijkheden zien en communicatief vaardig zijn.

Lijkt het je leuk?

En wil je graag meer weten over wat het ambassadeurschap inhoudt?

Neem dan voor meer informatie contact op met Milou via 06 22 95 09 53 of milou@sociaalwerk-oij.nl

 

De Kletsdames

Wij zijn Corrie en Ute, ambassadeurs van de Eenzaamheid oftewel ‘De Kletsdames’. Misschien een aparte naam, maar wij willen ons zo actief mogelijk bezig houden met het thema door in gesprek te gaan. Door onze eigen ervaringen omtrent eenzaamheid, weten we dat je je heel eenzaam kunt voelen terwijl er mensen om je heen zijn. Eenzaamheid is niet iets dat grotendeels onder ouderen speelt, het is van alle leeftijden.

Als ambassadeurs proberen wij zoveel mogelijk mensen te bereiken om Eenzaamheid onder de aandacht te brengen. We hebben een aantal ideeën en plannen om als ‘Kletsdames’ er zelf actief op uit te gaan in de gemeente Oude IJsselstreek. Van met koffie en thee gaan zitten bij verschillende plekken, tot een wandeling door dorpskernen, tot het bezoeken van organisaties om met de aanwezige bewoners en bezoekers in gesprek te gaan

Wij zijn nu nog met z’n tweeën, maar kunnen altijd  wat extra gezelschap in ons clubje kletsdames gebruiken. Dus lijkt het jou leuk om aan te haken of wil je meer informatie, neem dan contact met ons op via bovenstaande contactgegevens.

 

 

Nieuwsberichten