GEEF OUDE IJSSELSTREEK KLEUR

Stel je voor… Een wereld waarin er plek is voor iedereen. Een wereld waarin mensen met veel mogelijkheden en mensen met weinig kansen samen leven en werken. Waarin we betrokken zijn bij elkaars leven en elkaar versterken. En waarin afkomst, geloofsovertuiging, seksuele geaardheid, armoede, psychische problemen een mens niet minder mens maken! Dat zou toch fantastisch zijn?

De gemeente Oude IJsselstreek streeft naar een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt, meetelt en mee kan doen, ongeacht het geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur. Voor veel lhbti+-personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele-, transgender-, en intersekse personen) is dat nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom willen we ons actief inzetten voor de acceptatie van lhtbti+ personen. Met als doel dat je in de gemeente Oude IJsselstreek kunt zijn wie je bent.

Wat kan ik doen?

Sociaal Werk Oude IJsselstreek verzorgt de begeleiding van de werkgroep ‘Geef Oude IJsselstreek kleur’. Wij willen hiermee werken aan bewustwording, zichtbaarheid, ontmoeting en herkenning voor de doelgroep. Er zijn veel mogelijkheden om mee te denken over de invulling van deze werkgroep. 

De werkgroep bestaat momenteel uit een groep van zo’n 6 inwoners. Zij geven op verschillende plekken in de gemeente voorlichtingen over het thema n.a.v. hun eigen ervaringen en organiseren ontmoetingen voor lhbti+ personen.

Wil je meer informatie? Dat kan! Neem contact met ons op via geefkleur@sociaalwerk-oij.nl of bel met 0315 – 74 57 83.

Nieuws

Volop activiteiten in Oude IJsselstreek tijdens Achterhoek Pride

Oude IJsselstreek – Het is bijna zover… De Achterhoek Pride komt eraan! Tijdens de gehele maand juni wordt door heel de Achterhoek de diversiteit gevierd en hult het zich in regenboogkleuren. Overal worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Van lezingen tot borrels, en van exposities tot wandelingen. Voor ieder wat wils!

Overal jezelf kunnen zijn… Wie je ook bent, waar je ook woont en van wie je ook houdt. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar helaas laat de praktijk toch een ander beeld zien. Veel LHBTI+ personen ervaren nog niet altijd draagvlak en acceptatie. Het is lang niet voor iedereen makkelijk en vanzelfsprekend om ‘anders’ te zijn, hier open over te zijn en te participeren.

Daarom wordt ons land vanaf 1 juni weer gehuld in regenboogkleuren en gaat de Pride-maand traditioneel van start. Tijdens deze maand vieren we diversiteit vrijheid, liefde en jezelf kunnen zijn. Zo ook in Oude IJsselstreek!

Werkgroep ‘Geef Oude IJsselstreek Kleur’ zet zich in voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten van LHBTI+ personen binnen de gemeente en heeft daarom gedurende de hele maand allerlei activiteiten georganiseerd. Kleurrijk van aard, met elk ten doel om bewustwording, zichtbaarheid, herkenningen en ontmoetingen te bewerkstelligen.
Een bioscoop op wielen, roze borrels, lezingen, een inclusieve Pride Wandeling én een heuse LHBTI+ Pubquiz.. Een greep uit de activiteiten die in diverse kernen van de gemeente plaats zullen vinden.

Wil je meer weten of je verdiepen in het volledige activiteitenprogramma voor Oude IJsselstreek? Neem dan een kijkje op; https://www.sociaalwerk-oij.nl/geef-oude-ijsselstreek-kleur/. De complete agenda voor alle activiteiten in de Achterhoek vind je op; https://achterhoekpride.nl/agenda/.

Whatsappgroep

Daarnaast is er een openbare WhatsAppgroep, waarin goede ideeën, ontmoetingen en andere activiteiten worden gedeeld!

Wil je graag lid worden van deze appgroep? Stuur dan een mailtje naar geefkleur@sociaalwerk-oij.nl

Vragen?

Er zijn zowel binnen als buiten de gemeente veel plekken waar je terecht kunt voor vragen, ontmoetingen of waar je (anoniem) je verhaal kan delen met andere mensen uit de regenboog community.

Jongerenwerk (Team Jongerenwerk Oude IJsselstreek, buurtzorgjong.nl)
Het regionale jongerenwerk biedt ook een plek voor lhbti+ jongeren waar ze terecht kunnen voor al hun vragen.

Sociaal Werk Oude IJsselstreek (sociaalwerk-oij.nl)
Het regionale sociaal werk waar ze graag met jou mee kijken hoe ze je het best kunnen ondersteunen bij jouw hulpvraag.

COC regio Arnhem (www.cocmiddengelderland.nl)
De belangenorganisatie die zich inzetten om homoseksualiteit en genderidentiteit bespreekbaar te maken.

De Kringen (www.dekringen.nl)
Een landelijke organisatie die maar één doel heeft: zoveel mogelijk mensen met elkaar in contact brengen op een laagdrempelige manier: 

Stichting Roze 50plus (www.roze50plus.nl)
Willen de leefsituatie en het welzijn van LHBTI+ 50-plussers verbeteren door bundeling van kennis en ervaring en belangenbehartiging.

Roze in Blauw (Roze in Blauw | politie.nl)
Het landelijke politienetwerk. LHBTI+ers die te maken krijgen met discriminatie, bedreiging, mishandeling of andere strafbare zaken gerelateerd aan hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit kunnen daar melding doen.

juni

19jun20:0022:00Roze BorrelRoze Borrel

22jun11:0016:30Inclusieve PRIDE WandelingRoze Borrel

26jun19:3022:30‘Geef Oude IJsselstreek Kleur’ bijeenkomstRoze Borrel

27jun19:3021:30Lezing ‘Gender- en Neurodiversiteit’Roze Borrel

28jun20:0023:00LHBTIQ+ PubquizRoze Borrel