De gemeente Oude IJsselstreek streeft naar een samenleving waarin iedereen zich thuis voelt, meetelt en mee kan doen, ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur. Voor veel lhbti+-personen (lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuele-, transgender-, en intersekse personen) is dat nog niet altijd vanzelfsprekend. Daarom willen we ons actief inzetten voor de acceptatie van lhtbti+ personen. Met als doel dat je in de gemeente Oude IJsselstreek kunt zijn wie je bent.

Wat kan ik doen?
Sociaal Werk Oude IJsselstreek verzorgt de begeleiding van de werkgroep ‘Geef Oude IJsselstreek kleur’. Wij willen hiermee werken aan bewustwording, zichtbaarheid, ontmoeting en herkenning voor de doelgroep. Er zijn veel mogelijkheden om mee te denken in de invulling van de werkgroep!

Wil je meer informatie? Dat kan! Neem contact met ons op via info@sociaalwerk-oij.nl of bel met 0315 – 74 57 83.

Daarnaast is er een openbare WhatsAppgroep, waarin goede ideeën, ontmoetingen en andere activiteiten worden gedeeld! Wil je graag lid worden van deze appgroep? Stuur dan een mailtje naar info@sociaalwerk-oij.nl

Ervaringsdeskundige:
“Wat ik vooral in de Achterhoek signaleer, is dat het moeilijk is om als lhbti+ persoon op een laagdrempelige manier uit te zoeken op wie je valt. Bovendien mist er een stukje zichtbaarheid van de lhbti+ gemeenschap in deze regio. De representatie van lhbti+ personen, in de media bijvoorbeeld, beperkt zich vaak tot de Randstad. En dit leidt weer tot onwetendheid waar ik woon, waardoor het al snel lijkt alsof mensen je niet accepteren omdat ze bijvoorbeeld vervelende vragen stellen of gekke opmerkingen maken. Al is lhbti+ fobie niet altijd aan de orde– onbekend maakt nou eenmaal onbemind (Ervaringsdeskundige, 2022).

Ga naar de inhoud