De werknemerscoöperatie Sociaal Werk Oude IJsselstreek U.A. werd in april 2015 opgericht en bestaat uit zes sociaal werkers. Dankzij de coöperatievorm onderscheiden we ons door een efficiënte bedrijfsvoering en een platte organisatiestructuur. We zijn daardoor voor zowel onze opdrachtgever, de gemeente Oude IJsselstreek, als onze doelgroep, de inwoners en de vrijwilligersorganisaties, dichtbij en direct bereikbaar. We helpen inwoners en organisaties met hun hulpvraag door oplossingen te bieden die op maat gemaakt zijn waarbij de talenten van onze vrijwilligers centraal staan. Sociaal Werk Oude IJsselstreek schakelt snel, heeft korte lijnen en werkt samen met de opdrachtgever aan een gezamenlijk doel.

Aantoonbare bijdrage aan de samenleving

Het succes van onze coöperatie wordt medebepaald door de nauwe samenwerking met onze opdrachtgever de gemeente Oude IJsselstreek. Regelmatig zoeken we elkaar op om projecten te evalueren, ideeën uit te wisselen en elkaar feedback te geven. Alle medewerkers van de coöperatie ontwikkelen continu hun talenten op het gebied van zelforganisatie en ondernemerschap en halen veel voldoening uit het werken met vrijwilligers. We zijn gemotiveerd, ambitieus en leveren een positieve en aantoonbare bijdrage aan de lokale samenleving in de Achterhoek.

Talenten in verbinding

Naast de coöperatie hebben we de stichting Talenten in verbinding opgericht die wordt ondersteund door Sociaal Werk Oude IJsselstreek. Al onze vrijwilligers hebben een vrijwilligerscontract met de stichting waardoor vrijwilligerswerk ook voor uitkeringsgerechtigden mogelijk is. Daarnaast zijn alle gelden die voor de vrijwilligers bestemd zijn, ondergebracht bij de stichting Talenten in verbinding. Op die manier is er een transparante scheiding tussen de financiële middelen voor de sociaal werkers van Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de financiële middelen die bestemd zijn voor scholing en ondersteuning van alle vrijwilligers.

Onze gegevens

Naam: Coöperatie Sociaal Werk Oude IJsselstreek U.A.
Postadres: Terborgseweg 19A, 7064 AA Silvolde
KvK: 64770117

Lees hier ons privacyreglement.

Ga naar de inhoud