Kwetsbare mensen in de samenleving hebben soms tijdelijk wat extra ondersteuning nodig. Daarom kan Sociaal Werk Oude IJsselstreek getrainde vrijwillige coaches inzetten om deze inwoners te ondersteunen.
Een activeringscoach begeleidt bijvoorbeeld een inwoner met een inloopactiviteit. De coach bekijkt samen met de inwoner welke locatie geschikt zou zijn voor de activiteit, welke doelgroep past bij de activiteit en hoe die doelgroep het beste op de hoogte kan worden gebracht van de activiteit. Een ander voorbeeld is een opruimcoach die inwoners helpt hun huis op te ruimen en opgeruimd te houden. De begeleiding van een vrijwillige coach is voor een kwetsbare inwoner vaak van groot belang om structuur aan zijn leven te geven.

Coach nodig?

Kun je wel wat hulp gebruiken om je leven wat meer richting te geven? Dan is de ondersteuning van een vrijwillige coach misschien iets voor jou. Neem contact op met Ans Maalderink voor meer informatie en een kennismakingsgesprek.

Coach worden?

Regelmatig houden we informatieavonden om een toekomstige vrijwillige coach te informeren en te enthousiasmeren. Heb je na de informatieavond interesse om vrijwillige coach te worden, dan geven we je een training waar we bekijken of je over de juiste kwaliteiten beschikt.
Heb je interesse om coach te worden? Neem dan contact op met Chantal Messink.