Voor het voeren van een financiële administratie komt een hoop kijken. Overzicht hebben in je inkomsten en uitgaven, het aanvragen van toeslagen, je rekeningen en facturen lezen en controleren en jezelf wegwijs maken in het grote digitale web. Dit is niet eenvoudig en niet voor iedereen altijd even makkelijk. Maar als je geen overzicht (meer) hebt in je financiën loop je het risico dat er achterstanden of schulden ontstaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat je op tijd hulp vraagt.

Wij kunnen je hierbij helpen met het lesmateriaal van ‘Voor ’t zelfde geld’. Met behulp van een hiervoor opgeleide vrijwilliger krijg je eenvoudige lessen om meer inzicht te krijgen in je financiën en alles wat daarbij hoort.

Je krijgt van ons een werkmap waarin we verschillende onderwerpen behandelen zoals; een kasboek maken, hoe ga je om met onverwachte uitgaven, alles over belastingen, toeslagen en regelingen, internetbankieren, veilig betalen, verzekeringen en nog veel meer. Naast deze informatie krijg je ook veel tips en handige voorbeeldbrieven aangereikt.  Het is een eenvoudige cursus en iedereen kan deelnemen ongeacht je leeftijd en je hebt geen vooropleiding of diploma’s nodig. Bovendien is de cursus helemaal gratis!

Hoe & wat

We werken in kleine groepjes van max. 3 deelnemers maar ook één op één ondersteuning met een vrijwilliger is mogelijk. De hele cursus bestaat uit 20 lessen maar het is ook mogelijk om enkele onderdelen uit de cursus volgen. De lessen worden gegeven op een maandagavond van 19.00 tot 20.30 in het Taalhuis in de Dru.

Deze lessen zijn bijzonder geschikt aan het einde van een schuldhulpverleningstraject c.q. bevindvoering wanneer je na een lange periode weer zelf je financiën gaat doen. Voor aanmelden of meer informatie van deze cursus bel met Michael Mulder.