Volop activiteiten in Oude IJsselstreek tijdens Achterhoek Pride

Oude IJsselstreek – Het is bijna zover… De Achterhoek Pride komt eraan! Tijdens de gehele maand juni wordt door heel de Achterhoek de diversiteit gevierd en hult het zich in regenboogkleuren. Overal worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Van lezingen tot borrels, en van exposities tot wandelingen. Voor ieder wat wils!

Overal jezelf kunnen zijn… Wie je ook bent, waar je ook woont en van wie je ook houdt. Het lijkt zo vanzelfsprekend, maar helaas laat de praktijk toch een ander beeld zien. Veel LHBTI+ personen ervaren nog niet altijd draagvlak en acceptatie. Het is lang niet voor iedereen makkelijk en vanzelfsprekend om ‘anders’ te zijn, hier open over te zijn en te participeren.

Daarom wordt ons land vanaf 1 juni weer gehuld in regenboogkleuren en gaat de Pride-maand traditioneel van start. Tijdens deze maand vieren we diversiteit vrijheid, liefde en jezelf kunnen zijn. Zo ook in Oude IJsselstreek!

Werkgroep ‘Geef Oude IJsselstreek Kleur’ zet zich in voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten van LHBTI+ personen binnen de gemeente en heeft daarom gedurende de hele maand allerlei activiteiten georganiseerd. Kleurrijk van aard, met elk ten doel om bewustwording, zichtbaarheid, herkenningen en ontmoetingen te bewerkstelligen.
Een bioscoop op wielen, roze borrels, lezingen, een inclusieve Pride Wandeling én een heuse LHBTI+ Pubquiz.. Een greep uit de activiteiten die in diverse kernen van de gemeente plaats zullen vinden.

Wil je meer weten of je verdiepen in het volledige activiteitenprogramma voor Oude IJsselstreek? Neem dan een kijkje op; https://www.sociaalwerk-oij.nl/geef-oude-ijsselstreek-kleur/. De complete agenda voor alle activiteiten in de Achterhoek vind je op; https://achterhoekpride.nl/agenda/.