Over Oude IJsselstreek Doet
Als onderdeel van het Sociaal Werk Oude IJsselstreek is Oude IJsselstreek Doet hét lokale initiatief in de gemeente Oude IJsselstreek, op het gebied van burenhulp en vrijwilligerswerk. Zowel de vraag als het aanbod worden hier bij elkaar gebracht en we proberen altijd een mooie match te maken.

Burenhulp
Bij burenhulp gaat het om diensten of kleine klusjes die je voor elkaar kunt doen, zonder dat hier direct iets tegenover staat. Denk bijvoorbeeld aan boodschappen doen of de tuin winter- of zomerklaar maken. Deze klusjes voer je uit voor iemand die dit zelf niet meer kan.

Bemiddelen vrijwilligerswerk
Oude IJsselstreek Doet bemiddelt tussen vraag en aanbod. We helpen je bij het zoeken naar vrijwilligerswerk en ondersteunen je als organisatie als je vrijwilligers wil werven. We bieden een online vacaturebank waar gratis vrijwilligersvacatures geplaatst kunnen worden. Mocht je geen passend vrijwilligerswerk vinden? Neem dan even contact met ons op. We plannen een intakegesprek en gaan voor je op zoek naar passend vrijwilligerswerk. Wij hebben veel netwerkpartners die ook opzoek zijn naar vrijwilligers, waar je altijd welkom bent om een kijkje te nemen.

Soorten vrijwilligerswerk
Er zijn veel mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk, dit is mede afhankelijk van wat jij als vrijwilliger zou willen doen. Daarom gaan wij altijd als eerste kijken naar wat jouw wens is. Dit doen wij door middel van een intakegesprek. Aan bod komen bijvoorbeeld de volgende vragen:

  • Wil je incidenteel vrijwilligerswerk doen, alleen op oproep of wil je bijvoorbeeld 1 x per week actief zijn?
  • Wil je in een groep vrijwilligerswerk doen?
  • Hoeveel uur in de week ben je beschikbaar?
  • Welk soort vrijwilligerswerk denk je aan?
  • Wil je aan de slag binnen Sociaal Werk Oude IJsselstreek, Oude IJsselstreek Doet of juist ergens anders?

Tijdens de intake leggen wij uit hoe wij te werk gaan, welke mogelijkheden er binnen onze organisatie liggen en wellicht ook aan welke netwerkpartner wij de vraag kunnen stellen.

Begeleiding
Mocht je niet zo goed weten welk werk bij je past en wil je dit uitzoeken? Binnen Sociaal Werk Oude IJsselstreek heb je de mogelijkheid om begeleid te worden door een coach die met jou op pad kan gaan.

Meer weten?
Heb je interesse in het doen van vrijwilligerswerk of kun je burenhulp gebruiken? Neem dan eens een kijkje op de website van Oude IJsselstreek Doet.

Lukt het niet het je niet om dit online te doen, bezoek dan ons inloopspreekuur ( elke dinsdag van 10.00 tot 11.30 in de bibliotheek van Terborg of neem telefonisch contact op.