10 mei 2021

Onderzoek Gemeenschapsvoorzieningen

Als gevolg van de Covid-19 crisis staan we voor uitdagingen op sociaal gebied. Denk hierbij aan eenzaamheid onder jongeren en ouderen, druk op mantelzorgers en beperkte sociale contacten bij inwoners. In dit kader is Sociaal Werk Oude IJsselstreek door de gemeente Oude IJsselstreek gevraagd onderzoek te doen naar de toekomstbestendigheid en vitaliteit van de gemeenschapsvoorzieningen in de gemeente.

Samen brengen we kansen, knelpunten en daaraan gekoppelde oplossingen in kaart. We benutten dit onderzoek ook om beter aan te sluiten bij tal van maatschappelijke ontwikkelingen. Denk hierbij aan; de gezondheidsagenda, maar ook aan inclusie, meedoen en participatie en vrijwillige inzet. Onder voorwaarden is er ruimte om verbeteringen (investeringen) door te voeren.

Het onderzoek

Het onderzoek is opgedeeld in 3 fases, te weten: enquête, interviews op locatie en (online) bijeenkomsten. We vragen elke gemeenschapsvoorziening in de gemeente om de enquête in te vullen. Ook wanneer je twijfelt of je tot de doelgroep behoort, vragen we je om de enquête in te vullen of om even contact op te nemen. We willen graag een zo goed mogelijk beeld krijgen van de huidige situatie.

Naast de enquête starten we in juni met een eerste bijeenkomst. De bijeenkomsten zijn bij voorkeur fysiek. Mochten de coronamaatregelen dit niet toelaten dat zijn de bijeenkomsten online via Zoom.

DatumOnderwerpLocatieAanmelden
dinsdag 8 juni om 20:00 uur1) Bepalen gewenste situatie
2) Wat zijn interessante maatschappelijke ontwikkelingen voor gemeenschapsvoorzieningen?
OnlineMeld je hier aan
donderdag 15 juli
om 20:00 uur
Hoe kunnen de gemeenschapsvoorzieningen aansluiting vinden op maatschappelijke ontwikkelingen?Onbekend
woensdag 8 september om 20:00 uurBespreken resultaten onderzoekOnbekend