Als gevolg van de Covid-19 crisis staan we voor uitdagingen op sociaal gebied. Denk hierbij aan eenzaamheid onder jongeren en ouderen, druk op mantelzorgers en beperkte sociale contacten bij inwoners. In dit kader is Sociaal Werk Oude IJsselstreek door de gemeente Oude IJsselstreek gevraagd onderzoek te doen naar de toekomstbestendigheid en vitaliteit van de gemeenschapsvoorzieningen in de gemeente.

Samen brengen we kansen, knelpunten en daaraan gekoppelde oplossingen in kaart. We benutten dit onderzoek ook om beter aan te sluiten bij tal van maatschappelijke ontwikkelingen. Denk hierbij aan; de gezondheidsagenda, maar ook aan inclusie, meedoen en participatie en vrijwillige inzet. Onder voorwaarden is er ruimte om verbeteringen (investeringen) door te voeren.

Het onderzoek

Het onderzoek is opgedeeld in 3 fases, te weten: enquête, interviews op locatie en (online) bijeenkomsten. We hebben elke gemeenschapsvoorziening in de gemeente gevraagd om de enquête in te vullen om een zo goed mogelijk beeld krijgen van de huidige situatie.

In juni en juli 2021 zijn de bijeenkomsten geweest waarin we de huidige en gewenste situatie in kaart hebben gebracht en hebben bekeken welke maatschappelijke ontwikkelingen kansrijk zijn voor gemeenschapsvoorzieningen.
In september bespreken we de resultaten van het onderzoek.
Deze bijeenkomst is bij voorkeur fysiek. Mochten de coronamaatregelen dit niet toelaten dan is de bijeenkomst online via Zoom. Je kunt je aanmelden voor de bijeenkomst in september via onderstaande link.

DatumOnderwerpLocatieAanmelden
woensdag 8 september om 20:00 uurBespreken resultaten onderzoekOnbekendMeld je hier aan