In 2021 is in Oude IJsselstreek het project Welzijn op Recept gestart. Een initiatief van alle lokale huisartsenpraktijken, welzijnsorganisatie Sociaal Werk Oude IJsselstreek en de gemeente Oude IJsselstreek. Welzijn op Recept richt zich op inwoners die zich regelmatig bij de huisarts melden met psychosociale klachten zoals sombere gevoelens, angst, eenzaamheid, vermoeidheid en piekeren, maar waarvoor medicijnen of een doorverwijzing naar psychische hulp niet de beste ondersteuning is. Welzijnsactiviteiten zijn vaak een betere oplossing.

Wat doet de sociaal werker?

De sociaal werker helpt u graag en kijkt met u naar oplossingen. Wat kunt u doen om te zorgen dat u zich beter voelt? Wat vindt u leuk? En waar krijgt u energie van? Doet u graag iets alleen of juist samen? Zoekt u een activiteit met begeleiding of zonder begeleiding? Bent u graag buiten of doet u liever iets binnen? Samen bespreekt u welke dingen u kunt doen om uw leven prettiger te maken. Wat dat precies is, hangt af van wat u leuk vindt en graag wilt. De sociaal werker heeft veel informatie over allerlei activiteiten in de buurt. Maar er zijn ook veel dingen die u alleen kunt doen. De activiteiten passen bij meer plezier en zin in het leven. Misschien ziet u er tegenop om zelf ergens naartoe te gaan. Of vindt u het moeilijk contacten te maken. Dan kan de sociaal werker u hierbij helpen.

Hoe werkt het?

  • U krijgt Welzijn op Recept voorgeschreven van uw huisarts, POH GGZ of andere zorgaanbieder.
  • De sociaal werker belt u binnen een week om een afspraak te maken.
  • U heeft een persoonlijk gesprek met de sociaal werker.
  • In dit gesprek onderzoekt u samen wat u kunt doen om u beter te voelen.
  • U gaat aan de slag, de sociaal werker helpt u daarbij.
  • Na 3 maanden bespreekt u met de sociaal werker hoe het met u gaat.

Kost Welzijn op Recept geld?

De gesprekken met de sociaal werker zijn voor u gratis. Het kan wel zijn dat een activiteit die u kiest, geld kost. Bijvoorbeeld het lidmaatschap bij een sportvereniging. U kiest zelf wat het beste bij u past.

Contact met de sociaal werker

Heeft u een verwijzing voor Welzijn op Recept ontvangen?
Neem dan contact op met Milou Vlaanderen via milou@sociaalwerk-oij.nl of bel naar 0315 – 74 57 83.

Downloads

Informatieblad voor verwijzers

Flyer Welzijn op Recept
(gedrukte exemplaren van deze folders zijn te bestellen door een mail te sturen aan info@sociaalwerk-oij.nl)

Ga naar de inhoud