Week tegen Eenzaamheid: gratis kletspot!

Sinds 2010 vindt elk jaar in de eerste week van oktober de Week tegen Eenzaamheid plaats. Het is een week vol met activiteiten die sociale contacten en sociale netwerken stimuleren.

De Week tegen Eenzaamheid vindt overal in Nederland plaats en wij van Sociaal Werk Oude IJsselstreek hebben meerdere activiteiten gepland staan: Samen is Leuker bijeenkomsten, Elkaar ontmoeten bij Park Dobbelsteen en het hele jaar door kan je terecht bij onze wekelijkse ontmoetingsinlopen. Naast deze gezellige activiteiten, hebben we nog een extraatje voor de inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek bedacht: een gratis kletspot!

In deze kletspot zit een zakje koffie, zakje thee, melk en suiker, roerstaafje, twee gelukskoekjes (voor jou en jouw gezelschap) en niet te vergeten: kletskaartjes! Op deze kletskaartjes staan leuke vragen die jij je gezelschap kan stellen. Hierbij kan je denken aan: hoe ziet jouw ideale dag eruit? Of wat is jouw grootste droom? Leer iemand beter kennen, onder het genot van een kopje koffie of thee.

Het idee van de kletspot is om gesprekken aan te gaan en nieuwe contacten op te doen. Ga bijvoorbeeld langs bij je buurman/buurvrouw of iemand die je kent van jouw vereniging, een inloop of clubhuis. Leer elkaar kennen door middel van de kletspot en wie weet ontstaan er mooie contacten.

Heb je interesse in een kletspot? Op verschillende locaties kun je in de eerste week van oktober een gratis kletspot van Sociaal Werk Oude IJsselstreek ophalen:

  • Dinsdag 6 oktober van 10.00 uur en 12.00 uur op ons kantoor aan de Terborgseweg 19a in Silvolde
  • Dinsdag 6 oktober van 13.30 uur tot 15.00 uur bij Kwaksmölle in Varsseveld
  • Vrijdag 2 oktober van 10.00 uur tot 13.00 uur bij Park Dobbelsteen in Ulft

Tip: geef de kletspot weer door aan iemand anders! Wij wensen iedereen alvast veel mooie gesprekken toe!

Let op: er zijn 100 kletspotten gemaakt. Op= helaas op