Per direct voor 15 – 25 uur per week 

Ben jij een enthousiaste aanpakker? Ben je toe aan een nieuwe stap en wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!  

Wie zijn wij? 

Wij zijn een werknemerscoöperatie met een team bestaand uit 35 medewerkers en stagiaires. Je krijgt veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wilt en goede ideeën worden écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie.   

Wat ga je precies doen? 

Je gaat aan de slag bij een maatschappelijke opvanglocaties voor vluchtelingen binnen de gemeente Oude IJsselstreek. Als Sociaal Beheerder verricht je praktische en organisatorische werkzaamheden bij een (vaste) opvanglocatie en ben je het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen/bewoners om daarmee het woon-, werk en leefklimaat van de bewoners te vergroten. Je ondersteunt hen bij administratieve en financiële regelgeving en leert het hen zelf te doen. Daarnaast stimuleer je de zelfredzaamheid bij bewoners en fungeer je tijdens je dienst als eerste aanspreekpunt en heb je daarbij ook een signalerende functie. Als laatste voer je administratieve taken uit en draag je zorg voor de rapportages. Samen met de andere Sociaal Beheerders zorg je voor een dagelijkse bezetting waarbij je ook in het weekend werkt. Je diensten doordeweeks: 9:00 – 14:00 uur of van 15:00 uur – 20.00 uur (diensten van 5 uur). In het weekend van 9:00 – 14:00 uur. Je werkt in een team, maar sta je alleen op locatie. 

Wie ben jij? 

 • Je hebt minimaal een mbo-niveau 4 werk- en denkniveau 
 • Een relevante, afgeronde agogische mbo-opleiding 
 • Je hebt goede organisatorische en communicatievaardigheden
  (veel communicatie verloopt via Google Translate) 
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep vluchtelingen 
 • Je legt makkelijk contact en weet betekenisvolle relaties aan te gaan 
 • Je kunt ook voldoende professionele afstand houden 
 • Je bent goed in het ondersteunen van mensen bij het stimuleren van eigen regie 
 • Je stimuleert de bewoners tot participatie en een goede verhouding met de buurt 
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in het weekend te werken 
 • Je hebt een positieve mindset en een sterk reflecterend vermogen 

Wij bieden 

Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform schaal 6 van de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met de kans op verlenging.  

Meer informatie 

Voor meer informatie kun je, vanaf maandag 19 februari, contact opnemen met Jasper Nickmann (06 5548 0105). Stuur je motivatie en CV vóór maandag 4 maart 2024 naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl. Geef daarbij aan hoeveel uur je zou willen werken.