Vacature: Coördinator Opvang vluchtelingen

vacature opvang vluchtelingen

Per direct voor 28 – 32 uur

Ben jij een enthousiaste aanpakker op zoek naar een baan in een daadkrachtige organisatie? En wil jij werken in een organisatie waar jij de ruimte krijgt om je talenten in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie zijn wij?

Wij zijn als werknemerscoöperatie gestart in 2015 en momenteel bestaat ons team uit 31 medewerkers en stagiaires. We onderscheidden ons door een platte organisatiestructuur. Hierdoor zijn we in staat snel en adequaat in te spelen op nieuwe situaties, krijg je veel verantwoordelijkheid om je eigen werk in te richten zoals jij dat wil en worden goede ideeën écht gerealiseerd. Tijdens de Algemene Ledenvergadering bepalen we samen de koers van de organisatie. Als team werken we samen op basis van vertrouwen en transparantie en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback.

Wat ga je precies doen?

Samen met je collega coördinatoren en Sociaal Beheerders werk je in het Team Opvang. Je pakt allerlei taken op die komen kijken bij de opvang van vluchtelingen. Dit betekent vooral dat geen dag hetzelfde is en je je in een dynamische omgeving bevindt.  Als coördinator werk je gemeente breed in alle verschillende opvanglocaties. Verdere taken zijn:

  • Je onderhoudt het contact met de aanwezige vluchtelingen en je hebt oog voor hun behoeftes;
  • Je stimuleert de zelfredzaamheid van de vluchtelingen en bent mensgericht aanwezig;
  • Je stuurt de aanwezige sociaal beheerders aan zodat er sprake is van een samenhangende ondersteuning en weet hen gemotiveerd te houden;
  • Je bent coördinator van alle dagelijkse zaken;
  • Je bent aanspreekpunt voor de directe omgeving;
  • Je lost (acute) knelpunten op;
  • Je werkt samen met collega’s, netwerkpartners en de gemeente Oude IJsselstreek.

Wij zoeken iemand…

… met een relevante, afgeronde en agogische Hbo-opleiding;

… met goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;

… met een positieve mindset en een sterk reflecterend vermogen;

… die flexibel inzetbaar is en beschikbaar is om – in overleg – ’s avonds en in de weekenden te werken;

… die stressbestendig is en improvisatievermogen heeft;

… die assertief is en snel overzicht heeft, makkelijk beslissingen neemt en opschaalt waar nodig;

… die er samen met ons voor zorgt dat Sociaal Werk Oude IJsselstreek een leuke en prettige organisatie is om voor en mee te werken!

Wij bieden: Werken bij Sociaal Werk Oude IJsselstreek betekent werken in een organisatie met passie, bevlogenheid en professionaliteit. We bieden een salaris dat bij je opleiding en relevante werkervaring hoort, conform schaal 8 van de CAO Sociaal Werk. De aanstelling is in eerste instantie voor de duur van 1 jaar met kans op verlenging.

Informatie: Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jasper Nickmann (06 55 48 01 05). Stuur je motivatie en CV vóór 3 april 2023 naar solliciteren@sociaalwerk-oij.nl. We behouden ons het recht voor om geschikte kandidaten voor afloop van de sollicitatieperiode al uit te nodigen voor kennismaking.