ramen open

Succesverhaal: Online Programma “Gooi de ramen open”

In april 2021 zijn we gestart met het online programma “Gooi de Ramen open”. Dit programma is gericht op positiviteit en zelfontwikkeling. 14 inwoners van de Oude IJsselstreek hebben zich aangemeld en ontvingen dagelijks opdrachten en tips via de mail. Naast het onlineprogramma zijn er ook 8 onlinebijeenkomsten georganiseerd.

In de tijd van 8 weken kregen alle deelnemers dagelijks een e-mail met een opdracht of een taak. Deze kon vervolgens in eigen tempo uitgevoerd worden. Iedere woensdag was er een onlinebijeenkomst voor degene die daar behoefte aan hadden. De bijeenkomst ging over de mailing over het programma en over allerlei andere dagelijkse zaken die de deelnemers bespreekbaar wilden maken. De thema’s die we hebben besproken zijn: presenteer jezelf aan de hand van een moodboard, stuur een brief aan jezelf, ambitie, sociale contacten, smalltalk, comfortabel in groepen en mindfulness.

In 8 weken tijd hebben de deelnemers zelfcompassie en zelfvertrouwen opgebouwd. Ze hebben geleerd hoe je contact met iemand kan maken en hoe je een gesprek gaande kunt houden. Hoe je je prettig voelt in grote groepen en hoe je kunt ontspannen. Het was leuk om te zien dat er ook tussen de deelnemers onderling leuke contacten ontstonden. Door de combinatie van thuis je eigen programma volgen en deelname aan een online bijeenkomst was het programma voor de deelnemers toegankelijk en laagdrempelig.

Op 2 juni was de feestelijke afsluiting van de eerste “Gooi de ramen open”-programma. De vijf deelnemers die daarbij aanwezig ontvingen hun bewijs van deelname. Op 4 augustus overhandigde wethouder Bert Kuster de certificaten aan de deelnemers. In juni is het vervolgprogramma voor hen die een volgende stap richting vrijwilligerswerk willen maken gestart.

Meer informatie over Gooi de Ramen open en actuele startdata.