Samen iftar vieren

Op maandag 6 mei is de Ramadan begonnen. Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Tijdens deze maand is vasten één van de vijf zuilen van de Islam.

Een groep vrouwen heeft contact gezocht met Sociaal Werk Oude IJsselstreek, om samen met Nederlandse vrouwen een avond iftar te vieren en hierdoor één grote vrouwengroep te vormen.

Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand Ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. Sociaal Werk Oude IJsselstreek heeft hen ondersteund zodat iftar op zaterdag 25 mei gevierd kon worden in het Sociale Hoekje aan de Kanunnik de Vriesstraat in Ulft.

Er waren meer dan 20 vrouwen aanwezig. Iedereen had van tevoren thuis iets lekkers voorbereid om mee te nemen naar het Sociale hoekje. Na het eten gingen de vrouwen bidden en hebben ze verteld over de Ramadan en waarom zij vasten. Deze avond is gezellig afgesloten met lekkere koffie en thee en veel eigengemaakte lekkernijen. De vrouwen hebben elkaar beter leren kennen en er zijn gegevens uitgewisseld om elkaar nogmaals te kunnen ontmoeten.