Project Dobbelsteen

Sinds een tijdje zijn wij bezig met een nieuw project op het terrein van voormalig basisschool Dobbelsteen. Dit project is een buurtproject door en voor bewoners in de Vogelbuurt. Het terrein waar deze basisschool stond, is één groot kaal terrein geworden. Aangezien er weinig met dit terrein wordt gedaan, is het idee ontstaan door de gemeente Oude IJsselstreek om omwonenden en andere inwoners van de Vogelbuurt de kans te geven om betrokken te raken, invloed uit te oefenen en in eigen beheer een passende bestemming te vinden voor dit terrein.

Wij als Coöperatie Sociaal Werk willen samen met de gemeente Oude IJsselstreek de inwoners betrekken en ondersteunen bij dit project. Ook willen wij de mensen inspireren en helpen met nieuwe ideeën te ontwikkelen.  De bewoners van de Vogelbuurt hebben met dit project de kans om hier iets heel moois van te maken en een plek te creëren voor vrijwilligers in de buurt met interesse in tuinieren/groen bezig te zijn. 

Kom jij uit de Vogelbuurt of denk jij iets te kunnen betekenen voor dit project? Neem dan contact op met Sofie Aalderink op telefoonnummer: 0683209481 of mail naar sofie@sociaalwerk-oij.nl.