Op initiatief van de gemeente vindt er regelmatig een overleg plaats over armoedebestrijding. Uit dat overleg waar wij aan deelnemen, komen initiatieven naar voren om de armoede in de gemeente Oude IJsselstreek te bestrijden. Wij ondersteunen vrijwilligers om die initiatieven daadwerkelijk vorm te geven.  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Michael Mulder

Mini Manna

Ook buiten het overleg van de gemeente ontstaan initiatieven om de armoede in onze gemeente aan te pakken. In Ulft is een Mini Manna geopend. De Mini Manna is een hulpwinkel waar mensen met weinig bestedingsruimte een pasje kunnen aanvragen om zelf boodschappen te doen tegen een lagere prijs dan bij andere supermarkten. Op deze manier hebben ze wat meer ruimte in hun budget en leren ze budgetteren. De verwachting is dat ze zo aan hun financiële problemen kunnen werken om na verloop van tijd weer zelfstandig voor zichzelf te kunnen zorgen.
Naast de Mini Manna is een kringloopwinkel gevestigd waar iedereen, zonder pasje, tweedehands artikelen kan kopen voor een vriendelijke prijs. Voor meer informatie over de Mini Manna kunt u contact opnemen met Michael Mulder.

Dag van de Armoede

Ieder najaar tijdens de landelijke dag van de armoede organiseren we een activiteit. Met deze activiteit willen we enerzijds inwoners bewust laten worden van de armoede die er lokaal is. Anderzijds willen we tips geven om met een kleine portemonnee om te gaan en inwoners en vrijwilligersorganisaties stimuleren samen te werken op het gebied van armoede. Wilt u meer informatie over de Dag van de Armoede? Neem dan contact op met Ivon van de Wetering (Projectondersteuner Sociaal Werk). Zij vertelt u graag meer over het jaarlijkse evenement wat georganiseerd wordt door een groep enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers, in samenwerking met de Raad van Kerken Oude IJsselstreek

Meer weten?

Heb je zelf een idee om de armoede in jouw buurt te bestrijden of wil je meer informatie over de bestaande initiatieven? Neem dan contact op Michael Mulder.