Meedoen met minder: wat werkt wél in armoedebeleid?

Meld u hier aan voor de bijeenkomst Meedoen met minder

U bent van harte uitgenodigd voor Meedoen met Minder op 17 oktober 2017 van 9.30 tot 13.30 uur in Kulturhus de Rietborgh, Borgsche Rieten 15 in Terborg (inclusief lunch).

Meedoen met Minder
Armoede en schulden, het is een thema dat steeds vaker op de voorgrond treedt in de media en in de politiek. En niet onterecht, want ondanks de aantrekkende economie blijft het aantal aanvragen bij voedselbanken en schuldhulpverlening stijgen. De kernvraag blijft: welke hulp werkt?

In de gemeente Oude IJsselstreek zet de werkgroep Stap Vooruit, bestaande uit ervaringsdeskundigen, zich in om de kloof tussen de systeem- en de leefwereld te verkleinen en zorgt ervoor dat inwoners met een krappe beurs mee kunnen doen.

Stap Vooruit, Coöperatie Sociaal Werk Achterhoek en Spectrum organiseren over dit thema en deze vraag op 17 oktober, de landelijke Dag van de Armoede, een bijeenkomst voor professionals. Graag nodigen we u uit om tijdens deze bijeenkomst mee te praten over wat werkt: wat helpt mensen die in armoede leven om uit deze situatie te komen? Wat sluit aan en wat niet? En hoe kan ervaringsdeskundigheid ingezet worden bij bijvoorbeeld beleidsontwikkeling?

Programma
Mevrouw Jorien van der Laan van het lectoraat Armoede van de Hogeschool van Amsterdam zal in de ochtend een lezing geven over interventies. Zij hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar interventies op het gebied van armoede en delen hun opgedane kennis over de werkbare elementen. Daarnaast zal gemeente Oude IJsselstreek vertellen over hun werkwijze met betrekking tot ervaringsdeskundigheid. Uiteraard is er ook ruimte om tips op te halen voor uw eigen (beleids-)praktijk en sluiten we de ochtend af met een heerlijke lunch.

Kortom: u gaat naar huis met nieuwe inzichten over effectieve armoede interventies en hoort van collega’s uit de regiogemeenten hoe zij met dit vraagstuk omgaan!

Wij stellen het zeer op prijs als u deze uitnodiging deelt met uw collega’s en andere geïnteresseerden die actief zijn op het thema armoede(beleid).

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de bijeenkomst Meedoen met Minder via de onderstaande link: Meld u hier aan voor de bijeenkomst Meedoen met minder

Kosten: € 25,- p.p.

Informatie: Chantal Messink, chantal@sociaalwerkachterhoek.nl 06 270 634 47
Ans Maalderink, ans@sociaalwerkachterhoek.nl 06 202 650 35