Kaartjes dankzij Coronafonds Stichting Talenten in Verbinding en Oude IJsselstreek Doet

Mevrouw Geerdink uit Gendringen werd verrast met een mooie kaart met foto’s en een groet van heel veel bekenden van CARE Travel.

Ze gaat al jaren met veel plezier met de uitstapjes mee. Maar waar je normaal gesproken bijna dagelijks een van de aangepaste rolstoelbussen van Stichting CARE Travel tegenkwam, staan deze bussen nu sinds de lockdown stil en zijn alle uitstapjes geannuleerd. Uitstapjes waar de gasten, veelal ouderen, normaal gesproken zo enorm naar uitkijken, van genieten én nagenieten. Een uitstapje met CARE Travel, onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers, kleurde de week. Maar nu even niet.

Het is stil voor de gasten van CARE Travel nu zij thuis moeten blijven vanwege hun leeftijd en gezondheid en weinig of geen bezoek krijgen. Daarom is er een belteam voor hen opgericht. Tijdens de bijzondere gesprekken komen dagelijks allerlei onderwerpen voorbij maar eindigen vaak hetzelfde: “Als je maar weet dat ik de eerste ben die meegaat als jullie weer rijden.”

Naast de regelmatige telefoontjes worden de vaste gasten af en toe verrast. Deze keer (door middel van het Coronafonds van Stichting Talenten in Verbinding en Oude IJsselstreek Doet) met een mooie kaart met ‘zwaaiende’ foto’s van een aantal vrijwilligers. En niet alleen de gasten, maar ook trouwe sponsoren kregen dankzij deze gift een mooie kaart. Samen met alle vrijwilligers zijn zij het fundament van de stichting dat even meer CARE dan Travel is. Maar hopelijk binnenkort weer volop kan zijn waar het voor staat: het verzorgen van kleinschalige, laagdrempelige uitstapjes en activiteiten op bijzondere locaties voor mensen die wat extra zorg nodig hebben.