Inspiratiebijeenkomsten voorjaar 2018

Aanmelden voor de inspiratiebijeenkomsten kan via deze link.


Werken met een vertrouwenspersoon

Heeft jullie organisatie al een vertrouwenspersoon? Iemand met wie je in vertrouwen kunt praten? Die het gemakkelijker maakt om over moeilijke onderwerpen, klein of groot, ernstig of minder ernstig, te beginnen? Het is een belangrijke rol die eigenlijk in iedere organisatie ’gewaarborgd’ zou moeten zijn. Maar is dat ook al zo, hoe is het om als vertrouwenspersoon actief te zijn en welke rechten en plichten heb je? Kortom; genoeg om over na te denken en elkaar te inspireren.

Locatie: Ons Pakhuus, Molenberg 2, 7064 GK, Silvolde
Datum: Woensdag 7 maart van 20:00 tot 21:30 uur

Vinden & binden vrijwilligers

Hoe creëer en benut je betrokkenheid? Hoe ga je van betrokkenheid naar actie? Hoe zorg je ervoor dat betrokkenheid duurzaam blijft? Het vergt een nieuwe manier van kijken. Inspireer elkaar met best practices. Deze inspiratiebijeenkomst kun jij je kennis inbrengen, maar ook zeker kennis meenemen om direct toe te passen in de praktijk.

Locatie: Ons Pakhuus, Molenberg 2, 7064 GK, Silvolde
Datum: Dinsdag 27 maart van 20:00 tot 21:30 uur

Maatschappelijk verantwoord verenigen

Vrijwilligersorganisaties doen heel veel voor onze samenleving op het gebied van sport, cultuur, ontspanning, gezondheid, zorg, welzijn of integratie. Maar je merkt waarschijnlijk ook dat de wereld om je heen verandert? De overheid trekt zich terug en het initiatief ligt steeds meer in de samenleving. Deze veranderingen kunnen van invloed zijn op je organisatie. Het biedt ook een kans om als vrijwilligersorganisatie een andere rol te nemen en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Vandaar ‘Maatschappelijk Verantwoord Verenigen’.

Wil je je organisatie (door)ontwikkelen naar een moderne, vitale organisatie met een brede sociale functie in de wijk? Kom je ervaringen dan delen en inspireer elkaar!

Locatie: ’t Klooster, FB Deurvorststraat 43, 7071 BG, Ulft
Datum: Woensdag 25 april van 20:00 tot 21:30 uur


Informatie

Aanmelden voor de inspiratiebijeenkomsten kan via deze link.

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met Jasper Nickmann via 06-55480105 of door te mailen naar jasper@sociaalwerk-oij.nl.