Informatieavond over verslaving en alcoholmisbruik voor vrijwilligers

De vrijwilligersacademie onderdeel van het Sociaal Werk Oude IJsselstreek, organiseert op donderdag 5 oktober een informatieavond voor vrijwilligers in de Oude IJsselstreek over verslavingen en alcoholmisbruik.

In je werk als vrijwilliger kun je te maken krijgen met iemand waarvan je vermoed dat deze kampt met een verslavingsprobleem. In het contact is het dan lastig te beslissen wat je wel of niet moet doen. Daarvoor is het belangrijk dat je goed weet wat een verslaving precies inhoudt, waaraan je een verslaving kunt herkennen en wat de bekende symptomen zijn. Om een antwoord te krijgen op al deze vragen ben je welkom op de informatieavond over verslaving en alcoholmisbruik.

Tijdens deze avond zullen twee ervaringsdeskundigen ons openhartig vertellen over hun eigen leven, waarin hun alcoholverslaving een grote rol heeft gespeeld en hun leven verwoeste. Hoe zij na verlies van werk, huis en huwelijk op het randje van de dood balanceerden en na vele jaren van zelfvernietiging de strijd met de alcohol aangingen en overwonnen. Door hun persoonlijke ervaringen te delen, willen ze ons inzicht geven in de gedachte van een verslaafde en uitleggen hoe je hiermee om kunt gaan en het kunt signaleren. Ook is er voldoende gelegenheid voor het stellen van vragen.

Een leerzame avond die je inzicht geeft in de kenmerken van een verslaving of het nu gaat om alcohol of een andere verslavingsvorm de signalen van een verslaving zijn in veel opzichten gelijk. Iedereen die interesse heeft is van harte welkom!

  • Waar: Ons Pakhuus, Molenberg 2 Silvolde
  • Wanneer: Donderdagavond 5 oktober, 19.30 – 22.00 uur
  • Kosten: € 5,- per persoon inclusief 2 consumpties
  • Aanmelding: Voor maandag 2 oktober via info@sociaalwerk-oij.nl of neem contact op met Coby Craanen tel: 0655464120