Kom jij klussen tijdens NLdoet?

Het Oranje Fonds organiseert op 15 en 16 maart 2019, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Hieronder staan de verschillende leuke activiteiten die wij organiseren en waar bewoners uit de gemeente Oude IJsselstreek zich voor op kunnen geven.

Tuinwerkdag
Op beide dagen van NLdoet kan er meegeholpen worden bij de tuinwerkdag. Iedereen die zin heeft om te helpen, is welkom. De tuinwerkdag is bedoeld voor inwoners van de gemeente Oude IJsselstreek, die hun tuin om welke reden dan ook, niet meer zelf kunnen doen. De tuinwerkdag wordt gezamenlijk afgetrapt, waarna de tuinen verdeeld worden onder de vrijwilligers. Er worden twee vrijwilligers per tuin ingedeeld. Het meedoen als vrijwilliger kan voor een dag, een dagdeel of voor een paar uur. 

Moestuintjes inrichten
Bij Stichting Mini Manna zoekt het Sociale Hoekje hulp bij het inrichten van moestuintjes. De bakken waar de moestuintjes in worden gezet, zijn verhoogd. Hierdoor is het ook voor mensen die ouder zijn een activiteit om aan deel te nemen. Voor iedereen die het gezellig vindt om nieuwe mensen te ontmoeten, is dit een leuke activiteit. Naast het poten van moestuintjes, staat er ook een lunch en bingo op de planning.

Samen Is Leuker!
Ook vindt er tijdens de Nldoet een tweede bijeenkomst plaats van Samen Is Leuker! Deze bijeenkomst is het moment om in een korte tijd met andere inwoners in contact te komen en onder het genot van een kopje koffie of thee kennis te maken. Iedereen kan aansluiten bij een thematafel om te ontdekken of er een klik is met andere bezoekers. Wie weet ontstaat er verdere afspraken om elkaar beter te leren kennen en interesses te delen.

Opgeven?
Voor meer informatie over de tuinwerkdag kan je contact opnemen met Oude IJsselstreek Doet. Dit kan iedere dinsdag- en donderdagmorgen van 9 uur tot 12 uur telefonisch via 06 83 7084 11 of door te mailen naar info@oudeijsselstreekdoet.nl

Bij de tweede bijeenkomst Samen Is Leuker! kan iedereen binnelopen bij ’t Klooster (FB Deurvorstraat 43 in Ulft). Het begint om 15.00 uur. Voor meer informatie over deze activiteit kan je ook contact opnemen met Oude IJsselstreek doet.

Voor vragen over de moestuintjes inrichten, kan contact worden opgenomen met Ans Maalderink van Coöperatie Sociaal Werk Oude IJsselstreek. Dit kan op telefoonnummer: 06 20 26 50 35 of door te mailen naar ans@sociaalwerk-oij.nl

Wij hopen je tijdens deze activiteiten te mogen ontmoeten!