4 mei 2017

GA!

Het ordenen van je eigen administratie kan een lastige klus worden als je het niet goed bijhoudt. Door bijvoorbeeld gezondheids- of familieomstandigheden of omdat je er gewoon tegenop ziet, kan het steeds ingewikkelder worden. Dan kunnen wij je helpen.

Voor het ordenen van je eigen administratie bieden we de sorteerochtend GA! aan. GA staat voor Gewoon Administratie. Tijdens de sorteerochtend krijg je een EHBA-pakket: een Eerste Hulp Bij Administratie. Dit pakket bestaat uit een ordner, een perforator, tabbladen en een instructie ordenen. Met hulp van een hiervoor opgeleide vrijwilliger ga je vervolgens zelf aan de slag met al je papieren. Stap voor stap krijg je uitleg en tips hoe je weer overzicht krijgt in je administratie. Op het eerste blad maakt de vrijwilliger samen met je een overzicht van alle belangrijke gegevens zoals je BSN-nummer en salarisgegevens zodat je die altijd snel bij de hand hebt. Aan het eind van de sorteerochtend ga je naar huis met een map geordende thuisadministratie.

GA! is bedoeld om te voorkomen dat je door chaos in je administratie schulden oploopt. Wanneer de vrijwilliger constateert dat er al sprake is van schulden, word je doorverwezen naar Schuldhulpmaatje. Wanneer je behoefte hebt aan budgetteren, verwijzen we je door naar Sensire voor verdere ondersteuning. De signalerende functie van de vrijwilliger is hierbij van groot belang.

Wanneer je behoefte hebt aan meer inzicht in je financiën kun je doorgaan met de training ‘Voor hetzelfde geld’ Hierin leer je o.a. internetbankieren, kasboek maken, veilig betalen, alles over toeslagen en zoeken naar regelingen en voorzieningen.

Hoe werkt het?

We kijken hierbij wat mogelijk en wenselijk is. Meestal spreken we een 1e keer bij je thuis af en vervolgens op één van de dichtstbijzijnde locaties van GA!  Onder het genot van een kop koffie of thee ga je zelf aan de slag. We houden het eenvoudig en je krijgt veel tips om je administratie ook in de toekomst op orde te houden. Na een maand komt je nog een keer terug en kijken we samen of er nog een vervolgafspraak nodig is. Deze ondersteuning is geheel gratis en je hebt geen vooropleiding of diploma’s nodig. Wil je meer weten over GA! Neem dan contact op met Michael Mulder.