De eerste stappen zijn gezet!

In de wijk Vogelbuurt in Ulft is een lege ruimte ontstaan door het slopen van voormalig basisschool de Dobbelsteen. Vanuit de gemeente is het idee ontstaan om omwonenden en andere inwoners van de wijk de kans te geven om betrokken te raken, invloed uit te oefenen en in eigen beheer met elkaar een passende bestemming te vinden voor dit gebied. Wij van Sociaal Werk ondersteunen dit leuke project!

De buurt krijgt de kans om samen iets moois en blijvends van het terrein te maken. Er is een werkgroep opgezet door buurtbewoners en zij zijn zaterdag 13 april al aan de slag gegaan op het terrein. Hierdoor zijn de eerste stappen gezet! De bankjes rondom de bomen worden opgeknapt en de lijnen zijn uitgezet voor een jeu de boules baan.

Deze mooie tekening komt van Arjen Reumer. Hij is één van de vrijwilligers van de werkgroep. Arjen Reumer beschrijft het project in de Vogelbuurt als: “hobbymatig iets betekenen voor de samenleving”.

Woon je in de buurt van het terrein en wil je meedenken of meedoen? Neem dan contact op met Sofie Aalderink. Dit kan door te mailen naar sofie@sociaalwerk-oij.nl of door te bellen naar: 06 83 20 94 81. 📩📞