klein gebaar groot effect

Actie: “Klein gebaar, groot effect”

Vorige maand hebben wij een brief naar veel ondernemers in de Oude Ijsselstreek gestuurd.

Wij vragen hierin aandacht voor onze actie “Klein gebaar, groot effect”. Ondernemers worden gevraagd om met hun team een dag(deel) vrijwilligerswerk uit te voeren bij een inwoner van onze gemeente met een beperkt netwerk.

Hierbij kun je denken aan schilderwerk of bijvoorbeeld een tuinklus. Naast het helpen van een ander, ben je ook bezig met zinvol vrijwilligerswerk en als ondernemer sociaal en maatschappelijk betrokken. Vanwege de richtlijnen van het RIVM vinden de klussen op het moment alleen buiten plaats en worden er maximaal twee medewerkers op één klus gezet.

Aanmelden kan door een mail te sturen aan Jasper Nickmann via jasper@sociaalwerk-oij.nl of door te bellen met 06 55 48 01 05.

Een ander helpen kan door een klein gebaar, maar zorgt voor een groot effect!

Tekst van de brief:
Beste ondernemer,

Vanwege het coronavirus zijn er maatregelen genomen die een grote impact hebben op het dagelijks leven van iedereen. Het zijn onwerkelijke tijden voor ons allemaal. Aangezien er veel (kwetsbare) inwoners in de gemeente Oude IJsselstreek zijn die nu wel wat hulp kunnen gebruiken, hopen wij op uw medewerking.

Wat kunt u doen?
Hoe mooi zou het zijn wanneer u 1 dag(deel) zinvol vrijwilligerswerk met uw team uitvoert bij een inwoner met een beperkt of geen netwerk, met beperkte financiële middelen en/of slechte gezondheid die niet toekomt aan een bepaalde klus. Hierbij kunt u denken aan schilderwerk of bijvoorbeeld een tuinklus. Naast dat u een ander helpt, bent u ook bezig met zinvol vrijwilligerswerk en als ondernemer sociaal en maatschappelijk betrokken.

Coronamaatregelen en vrijwilligerswerk
Natuurlijk houden wij rekening met de richtlijnen van het RIVM en willen wij uw team koppelen aan éénmalige kleine klussen, waarbij maximaal twee medewerkers op één klus worden gezet. De klussen zullen op dit moment ook alleen buiten plaatsvinden. Het voordeel hiervan is dat er veel kleine klussen in een korte tijd worden aangepakt en uw teamleden elkaar nóg beter leren kennen.

Helpt u mee?
Aanmelden kan door een mail te sturen aan Jasper Nickmann via jasper@sociaalwerk-oij.nl of door te bellen via 06 55 48 01 05. Wij zullen samen met u bekijken welke klussen opgepakt kunnen worden door uw onderneming en een plan van aanpak maken. Daarnaast vragen wij u vriendelijk om een financiële bijdrage voor eventuele materialen die nodig zijn bij de klus. Heeft u vragen, neem gerust contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek! Laten we samen iets betekenen voor de inwoner die het juist nu kan gebruiken. Een ander helpen kan al door een klein gebaar, maar zorgt vaak voor een groot effect!

Met vriendelijke groet,
Sociaal Werk Oude IJsselstreek