Online Inspiratiesessie Sociale Veiligheid

Iedere deelnemer aan de activiteiten van jouw stichting of vereniging moet kunnen rekenen op een veilige en positieve omgeving. Wil je je verder verdiepen in sociale veiligheid? Geef je dan nu op voor de online inspiratiesessie over sociale veiligheid!

In ongeveer een uur wissel je van gedachten over sociale veiligheid. Je krijgt een overzicht van de maatregelen die je moet/kunt treffen om de vereniging sociaal veilig te maken.  Een belangrijk onderdeel van deze inspiratiesessie is de VOG. De Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is een verklaring waaruit blijkt dat een vrijwilliger niet veroordeeld is geweest voor strafbare feiten. De verklaring biedt uiteraard geen garanties, maar laat je wel zien dat je de veiligheid van jouw leden, deelnemers, vrijwilligers en bezoekers serieus neemt.

De sessie is bedoeld voor bestuursleden en/of vertrouwenscontactpersonen en/of commissieleden van alle vrijwilligersorganisaties in de gemeente Oude IJsselstreek. 

De inspiratiesessie vindt online plaats op donderdag 4 juni van 15:00 tot 16:00, met een uitloop tot 16:30 voor mensen die een vervolgafspraak willen maken.

Het opgeven voor deze inspiratiesessie kan je doen door te mailen naar jasper@sociaalwerk-oij.nl of door te bellen naar 06 55 48 01 05.